Scroll to top

Benoeming als beschermingsbewindvoerder

 

Iets te simpel

Sinds de start van mijn bedrijf was ik al van plan naast budgetcoach ook professioneel beschermingsbewindvoerder te worden.

Alleen bleek dat ik me het hele aanvraagtraject bij de rechtbank toch iets te simpel had voorgesteld. Ik voldeed aan de gestelde opleidingseisen, dus wat dat betreft geen enkel probleem. Maar de hele papierwinkel die erbij kwam kijken… accountantsverklaring, privacyregeling, klachtenregeling, beschrijving processen, vervanging etc…. dat viel me dus behoorlijk tegen😱.

Zodanig zelfs, dat ik bijna geneigd was het bijltje erbij neer te gooien….en van het hele bewindvoerdersverhaal af te zien.

Maar, als je me een beetje zou kennen, weet je dat ik niet zo snel opgeef en altijd zoek naar een oplossing. Soms best lastig😉…, maar in bijna alle gevallen pakt het uiteindelijk wel goed uit.

Controles

En ik begrijp het ook wel. De hoeveelheid documenten, overeenkomsten, verklaringen, alle checks en controles. Alles om misstanden te voorkomen en mensen, kwetsbare mensen te beschermen. Zeker omdat er toch nog steeds slecht functionerende of zelfs frauderende bewindvoerderspraktijken opduiken. Helaas maar waar….

Persoonlijk vind ik dat te triest voor woorden en ik kan daar met mijn verstand ook niet bij!

Natuurlijk, ik ben ook maar een mens. Ik kan ook dingen vergeten, me vergissen of fouten maken. Maar ik wil, hoe dan ook, een ander wel recht in de ogen kunnen kijken. Vertrouwen is zo belangrijk!🍀

Yes gelukt!

Maar deze week, na 12 weken, heb ik eindelijk bericht ontvangen van de rechtbank! Ik word opgenomen in het landelijk register van professionele bewindvoerders en kan aan de slag als beschermingsbewindvoerder.

En niet alleen ik ben helemaal blij😃😃….

ik was namelijk al door een paar mensen benaderd om hun bewindvoerder te worden.  Dus ook zij zijn blij met dit bericht😃😃!
Ik ben deze mensen echt heel erg dankbaar dat ze mij alvast hun vertrouwen hebben gegeven!

Ik WAAG de samenwerking dan ook wel aan en heb er erg veel zin in!

Oh ja!

En ik zou ik niet zijn, als ik voor deze dienst mijn website niet zou hebben aangepast😊 (Dank je wel Boy Kolman!👌🏻)

Dus neem gerust ook even een kijkje op de nieuwe pagina’s van mijn website. Naast de informatie over budgetcoaching is er nu dus ook wat te vinden over bewindvoering en de tarieven voor bewindvoering.

 

Related posts