Scroll to top

Je hoeft niet de hele trap te zien om de eerste tree te nemen

Die eerste tree, die eerste stap…. vaak zo moeilijk om te nemen! Je wilt het goed doen, zeker weten dat wat je doet juist is, op het juist moment…. Jezelf, maar ook je omgeving niet teleurstellen.

Dat had ik ook. Ik vroeg mijzelf steeds af wanneer ik klaar zou zijn om te starten met mijn bedrijf. Een plan, naam, logo, website, software, budgetcoaching, bewindvoering… Het moest allemaal klaar en geregeld zijn voordat ik kon starten. Zo hoort het te gaan, zei ik tegen mijzelf. Het resultaat? Veel onnodige stress.

 

 

 

Wachten op het juiste moment

Maar wanneer is iets goed en wat is het juiste moment? En goed voor wie? Dat is voor iedereen namelijk verschillend.

Ik heb uiteindelijk gewoon die eerste stap gezet, de eerste tree genomen en ben van start gegaan. En nu klim ik tree voor tree rustig verder en werk ik aan de dingen die nog moeten gebeuren. En ondertussen leer ik bij, stuur ik bij en haal ik voldoening uit de stappen die ik zet. Maar door deze eerste stap te zetten, heb ik vooral een stuk minder stress.

En, zoals ik al een tijdje zat te worstelen met het starten van mijn bedrijf, zo zijn er ook mensen die worstelen met hun financiën.

Die zich telkens weer de vraag stellen: Hoe krijg ik het deze maand weer rond? Ergens toch wel een beetje blij zijn als de maand december weer voorbij is. Steeds maar hopen dat de wasmachine, de auto of de computer niet kapotgaan. Dag in dag uit, de eindjes aan elkaar knopen. Soms lukt het, vaak ook niet….

Gek word je ervan

Maar wanneer zeg je dat je het gewoon niet meer weet? Dat je geen idee meer hebt hoe je het iedere dag moet doen? Of het niet anders kan? Je wilt gewoon je ding kunnen doen, kinderen willen gewoon mee kunnen doen, zonder gedoe! Constant nadenken over dat “rottige” geld, constant die stress, gek word je ervan!

Zet de stap

Herken jij dit? Heb jij de moed om de eerste stap te zetten, de eerste tree te nemen? En natuurlijk is het spannend en eng en weet je niet waar die eerste tree je naartoe gaat brengen, maar als je stilletjes onder aan de trap blijft staan kom je in ieder geval niet boven.

WAAG het dan eens om hulp te vragen!! Ik denk graag met je mee over een mogelijke oplossing!

Related posts